Kunst op Stee, de culturele actiemaand voor senioren in Groningen.

Ook dit jaar kun je meedoen met en genieten van kunst en cultuuractiviteiten bij jou in de buurt. Neem het penseel ter hand, trek je dansschoenen aan of pak de pen. Wees welkom en doe mee!

Op deze website vind je een overzicht van de activiteiten die we in de maand april samen met diverse partners aanbieden.

Kunst op Stee maakt deel uit van het themaprogramma Een Leven Lang Kunst dat VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, samen met de Hanzehogeschool en culturele partners uitvoert. Het meedoen aan kunst en cultuur draagt bij aan de gezondheid en het welbevinden van de ouder wordende mens. Maar dat meedoen is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend en ook is lang niet iedereen bekend met inspirerend aanbod in zijn of haar woonomgeving. Daarom brengen we met Kunst op Stee dit jaar aansprekend cultureel en kunstzinnig aanbod in vier regio’s in de provincie en enkele activiteiten in de stad Groningen onder de aandacht.

De regio’s waar we dit jaar speciale aandacht voor hebben, zijn Midden-Groningen, Oldambt, Westerwolde en het Hogeland. Voor ouderen de in een verzorgingstehuis verblijven, heeft Erfgoedpartners dit jaar een speciaal aanbod ontwikkeld onder de naam Erfgoed op Stee.

Maar met Een Leven Lang Kunst doen we meer. Zo kun je bij het Pronkjewail Fonds financiële steun vragen voor de realisatie van plannen voor kunstprojecten voor en door ouderen. Kijk voor het overzicht van gehonoreerde projecten op eenlevenlangkunst.nl. Kijk voor de mogelijkheden en voorwaarden voor het aanvragen van subsidie op pronkjewailfonds.nl.